Conceptia grafica si tiparirea unei brosuri
        O brosura tiparita ia nastere din nevoia unei societati de a aduce la cunostinta clientilor sai un pachet mai complex de informatii, care nu poate fi cuprins intr-un pliant sau un flyer tiparit la Tipografie Offset Bucuresti.
Astazi ne face placere sa va prezentam povestea brosurii “Proceeding book”, proiect ce a avut ca beneficiar final Societatea romana de dermatologie veterinara si Tipografie Offset Bucuresti ca executant.In cadrul acestui proiect atat conceptia grafica si procedura de tiparire (printare) cat si celelalte finisaje post-print au fost efectuate in excusivitate in cadrul Tipografiei Offset Bucuresti.

La inceputul acestei luni, partenerii nostrii pe sectorul de organizari evenimente si calatorii Solar Travel & Events ne-au anuntat ca in cadrul evenimentului pe care il organizeaza au primit aprobarea pentru conceptia grafica si tiparirea brosurii ce avea sa contina rezumatul lucrarilor din cadrul celui de-al Doilea Congres al Societatii Romane de Dermatologie Veterinara, organizar in Bucuresti, Romania.
Plini de elan am primit materialele si textele necesare conceptiei grafice, iar dupa un brainstorming transformat in task-assignment am trecut la primul stadiu al conceptiei grafice, acela de pregatire a template-ului general pentru fiecare tip de pagina. Un template este scheletul oricarei conceptii grafice, atat pentru o carte de vizita cat si pentru un catalog tiparit. Acesta contine informatii esentiale legate de felul in care va arata produsul final. Ce dimensiune finita? Ce familie de fonturi folosim? Ce formatare vom folosi la titlu? Dar la textele din articole? 

Raspunsurile intrebarilor de mai sus sunt trecute prin prisma dorintelor beneficiarului final ca si a limitarilor tehnologice si vom avea forma fianla a template-ului. Odata stabilit, departamentul de creatie isi vede linistit de conceptie deoarece tot ce a fost mai “greu” pentru ei a trecut. Pe masura ce cenceptia grafica se apropie de final si o varianta digitala a brosurii a ajuns la beneficiarul final pentur a fi corectata, intr-un birou alaturat un alt departament incepe sa activeze in cadrul acestui proiect – Departamentul de productie – colegii nostrii analizeaza specificatiile tehnice ale lucrarii si comanda materialele necesare tiparirii acestei brosuri: hartia pentru tiparirea copertii (200 gr DCM), hartia aferenta interiorului (130 gr DCM), placi tipografice si folie pentru plastifierea copertii.Intre timp un “proof” digital continand modificarile finale a ajuns deja in posesia beneficiarului pentru acordarea “Bunului de tipar”, bun de tipar. Dupa ce a fost verificat amanuntit, acest proof este semnat si returnat pentru a fi folosit drept material de referinta pentru tiparirea brosurilor.

Acum incepe propriu-zis etapa de productie. Hartia si consumabilele au fost livrate cu promptitudine de catre furnizorii nostrii, placile tipografice au fost developate iar tipografii nostrii isi pregatesc profilele de cerneluire corespunzatoare concentratiilor de culoare, pentru ca brosura tiparita sa indeplineasca toate standardele de calitate si aspect.Dupa aproximativ 8 ore de tipar continuu, atat interiorul cat si coperta brosurii sunt tiparite pe cartoanele aferente.

Dupa uscarea cernelii de pe coperta, aceasta ajunge la masina de aplicare la cald a plastifierii lucioase, pentru a inlesni aspectul premium al acesteia. Dupa plastifiere atat interiorul cat si coperta brosurii tiparite sunt preluate de catre departamentul de finisare pentru a fi faltuite si intercalate. Urmeaza procedura de capsare unde colile intercalate in ordine sunt capsate in coperta si se indreapta catre ultimul stadiu de finisare-taierea la formatul finit.

Dupa impachetare acestea sunt livrate la locatia evenimentului astfel ca fiecare invitat sa primeasca o brosura.
Aceasta a fost povestea unei brosuri tiparite la Tipografie Bucuresti Offset iar mai jos, asa cum v-am obisnuit, veti gasi oferta aferenta acestei lucrari.

Nume lucrare: brosura
Format inchis: a4
Numar pagini: 68+4
Format deschis:a3 
Suport:130 dcl interior/200 dcm coperta
Culori:4+4
Finisaje:capsare/ plastifiere lucioasa fata verso coperta
Tiraj: 300
Termen livrare:4 zile lucratoare
Pret: 1671 eur+tva